Zaboravili ste lozinku?

Pretraga

Prodaja stanova

Opština

 

Anketa

Koliko ste zadovoljni Vašim stanom koji je izgradio HK Komgrap?
 
Home arrow Najčešća pitanja
Najčešća pitanja PDF Štampaj email

 

PITANJE: Želim da otkupim stan, šta treba da radim?

ODGOVOR: Prvo nazovete telefonom ( 011-3952-625 ili 011-3952-626 ) da se utvrdi da stan zaista pripada HK "Komgrap"-u. Zatim možete da dođete u HK "Komgrap", Terazije 4, II sprat, soba 207 kod Biljane Vujnović ili soba 201 kod Dušanke Gigić i uzmete ZAHTEV za otkup stana ili ga preuzmete sa sajta (preuzimanje ). U ovom ZAHTEVU  stoji sve što Vam treba od dokumentacije za podnošenje ZAHTEVA o zakupu ili otkupu stana.

 

PITANJE: Imam ZAHTEV za otkup (ili zakup) stana i pribavio sam svu potrebnu dokumentaciju, šta sad?

ODGOVOR: Dođete u HK "Komgrap", Terazije4, II sprat, soba 207 kod Biljane Vujnović ili soba 201 kod Dušanke Gigić, koja će pregledati Vašu dokumentaciju i ukoliko imate sva potrebna dokumenta izdaće Vam uplatnicu sa kojom idete da uplatite troškove ZAHTEVA; cenovnik možete prezeti sa sajta HK "Komgrap"-a (pdf fajl). Radi lakše izrade potvrde radi regulisanja prava na otkup stana (možete je podići pdf fajl) ili u HK "Komgrap", Terazije4, II sprat, soba 207 kod Biljane Vujnović. Takođe radi lakšeg pisanja izjave da ne posedujete drugi useljiv stan (prihvatite pdf fajl) ili uzmite isti u HK "Komgrap", Terazije4, II sprat, soba 207 kod Biljane Vujnović.

 

PITANJE: Izvršio sam uplatu za ZAHTEV za otkup (ili zakup) stana, kada mogu da dobijem ugovor?

ODGOVOR: Sa dokazom o izvršenoj uplati doći ćete na Terazije 4, II sprat, soba 207 kod Biljane Vujnović ili soba 201 kod Dušanke Gigić, da se Vaš ZAHTEV zavede i onda sledi dogovor o izradi otkupne cene, što je vezano za podatak Republike Statističkkog Zavoda o Prosečnoj Bruto Zaradi u Privredi Republike za prethodni mesec u odnosu na mesec kad je zahtev zaveden (tako na primer ako je ZAHTEV zaveden 10.02.2009. govine, prosečna bruto zarada za januar će biti objavljena od 20-25 februara i onda se pristupa izradi otkupne cene u roku od jednog dana). Nakon izrade cene otkupa imate tri dana da se izjasnite na koji način će te isplatiti stan (vidi sledeće pitanje/odgovor) i onda se radi ugovor, koji je gotov istog dana.

 

PITANJE: Koji načini o otkupu (ili zakupu) stana su mogući?

ODGOVOR: Kupac ima 3 dana od dana zavođenja ZAHTEVA da se (čak i preko telefona: 011-3952 625 ili 011-3952-626) izjasni o načinu otkupa stana, koji može biti:

  1. u celosti

  2. na rate (najmanje na jednu godinu, a najviše na 40 godina)

  3. delom na rate (po dogovoru od 1-40 godina) a delom u celosti

 

PITANJE: Dobio sam ugovor, kako ga sad overavam u sudu?

ODGOVOR: Kupac ili Opunomoćnik i ovlašćeni predstavnik HK "Komgrap"-a sa punomoćjem overavaju zajedno ugovor u Prvom Opštinskom Sudu.

 

PITANJE: Kako da dobijem stari ugovor od HK "Komgrap"-a ?

ODGOVOR: Podnesite zahtev (U slobodnoj formi) sa svim podacima o predmetnom stanu, lokalu, garaži.  Zahtev treba obavezno da sadrži kupca, objekat i adresu.  Ovaj zahtev podnesite u pisarnici, Terazije br. 4, II sprat, soba 205.  Za dalje informacije (da li je ugovor pronađen, i kada ga možete podići ), orjentacioni rok je oko 10 dana, kada se mmožete obratiti na telefon: (011) 3539-636 ili lično Šumadijski trg 6a, soba 308.

 

 

PITANJE: Kako da dobijem sudsku overu ugovora?

ODGOVOR: Podnesite zahtev (u slobodnoj formi), u pisarnici, Terazije br. 4, II sprat, soba 205. Potreban Vam je najmanje jedan original i pet kopija ugovora, kao i potvrda o izmirenim obavezama od HK "Komgrap"-a (koja se dobija u finansijskoj službi, Šumadijaski trg 6a, III sprat).

Izlazak na overu se vrši po dogovoru.

 

 

PITANJE: Potrebna mi je poreska prijava, šta treba da radim?

ODGOVOR: Podnesite zahtev (u slobodnoj formi), u pisarnici, Terazije br. 4, II sprat, soba 205. Potrebno Vam je: poreska prijava (obrazac PPI4), kopija sudski overenog ugovora i kopija potvrde za uknjižbu.  Za informacije da li je poreska prijava gotova (orjentacioni rok 5 dana) obratite se na telefon: (011) 3539-636 ili lično Šumadijski trg 6a, soba 308.

 

 

PITANJE: Potrebna mi je tehnička dokumentacija (pr. građevinske dozvole, uptrebne dozvole, i projekti), sta treba da radim?

ODGOVOR: Podnesite zahtev (u slobodnoj formi), u pisarnici, Terazije br. 4, II sprat, soba 205.  Za informacije da li je tehnička dokumentacija gotova (orjentacioni rok 10 dana) obratite se na telefon: (011) 3539-636 ili lično Šumadijski trg 6a, soba 308.

 

PITANJE: Želim da zakupim poslovni prostor od HK "Komgrap"-a?

ODGOVOR: Informacije o prostoru koji se izdaje u zakup, lokacijama, cenama, površini, možete da se interesujete putem telefona: (011) 264-68-82 i (011) 353-96-36, kao i na HK "Komgrap"-ovom sajtu www.komgrap.com

 

 

 

 

Poslednji put ažurirano ( 08.04.2009 )
 
EnglishSerbian (latin)

Važno obaveštenje